Tihtipeale on meil vaja elektrikarjust välja lülitada, et sellest kuskil üle või läbi minna ja suhteliselt tüütu on selleks iga kord generaatori juurde jalutada. Õnneks on üle wifi juhitavad releed muutunud piisavalt väikeseks ja odavaks, et paigaldada üks selline generaatori ette. Nii saab generaatorit sisse-välja lülitada soovi korral suvalisest maailma punktist.

Karjuse generaator ja kilp

Üle wifi juhtitavad releed iseenest pole midagi uut – ka me ise oleme sarnaseid lahendusi kasutanud kasvuhoones ja pardimajas üle 10 aasta. Uus on aga see, et riist- ja tarkvara, mis selleks vajalik, on muutunud väikeseks, odavaks ja töökindlaks. Tänapäeval on võimalik osta lihtne wifi relee ilusas korpuses kuskil 5€ eest ja juhtida seda telefonist eWeLink nimelise tasuta rakendusega.

Sellise hinna juures on taoliste releede kasutamine muutunud võimalikuks ka paljudes madala väärtusega mugavusfunktsioonides, kus varem oleks see olnud kohatu.

PS. konkreetsel lahendusel kasutasime me eraldi väikest kilpi, mis maksab umbes 3 korda rohkem kui see Sonoffi wifi moodul. Töö käigus selgus tegelikult, et karjuse generaatoris olnuks piisavalt vaba ruumi, et wifi relee moodul sinna sisse panna, kuid selleks hetkeks oli kilp juba paraku paigas…